Macaroni met ham en kaassaus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g volkoren macaroni
  • 200 g ontvette ham in blokjes gesneden
  • 75 g bloem
  • 200 g gemalen magere kaas
  • 75 g boter
  • 1 l magere melk
  • nootmuskaat, peper, zout

 

Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Warm de oven voor op 175° C.
Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij. Roer glad en laat kort opdrogen op het vuur.
Leng de blonde roux aan met de melk. Roer voortdurend. Breng langzaam aan de kook en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is. Laat ze 2 minuten zacht doorkoken.
Strooi er, van het vuur af, de kaas bij. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Giet de macaroni af en vermeng ze meteen met de kaassaus. Voeg er de hamblokjes aan toe. Schep het mengsel in een ovenschaal.
Bestrooi met kaas en beleg met vlokjes boter. Zet 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolarm dieet
  • vezelarm of restenarm dieet (indien de volkoren macaroni vervangen wordt door witte)
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
1189
g KH
111,8
KH ruilwaarde
9
 


Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230