Makreel met tomaten

Ingrediënten:

  • 1 kg makreel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 mespunten versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte dragon
  • 1 kg tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 theelepels vers fijngehakt basilicum
  • 1 eetlepel gortebloem
  • 125 ml droge witte wijn

 

Spoel de makrelen af, ontdoe ze van de koppen, snijd de vissen in de lengte doormidden, verwijder de middengraat en kerf het vel een paar keer schuin in. Bedruppel de vissen aan beide kanten met het citroensap en bestrooi ze met een mespunt peper. Verdeel de dragon over de huidzijde en wrijf hem in de inkepingen.
Kruis de tomaten in, dompel ze een paar tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in kwarten. Snipper de gepelde knoflookteentjes.
Verhit de olie in een grote koekepan. Fruit het knoflook glazig en voeg dan de tomaten, het restant van de peper, ½ theelepel zout en het basilicum toe. Breng de tomaten aan de kook.
Roer de gortebloem aan met de wijn en giet dit mengsel over de tomaten. Leg de makrelen met de huidzijde naar boven op de tomaten. Laat de vis onder een deksel op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden.
Breng de tomaten en de vis op smaak met het resterende zout.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230