Makreelmousse

Ingrediënten:

  • 1 gerookte makreel
  • 200 g verse (magere) roomkaas
  • 2 eetlepels (vetarme) room
  • 1 kleine rode paprika
  • 12 sjalotjes
  • 1 bosje bieslook
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt versgemalen witte peper
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • sap van ½ citroen

 

 

​Ontdoe de makreel van vel en graten, maak de helft grof fijn met een vork en pureer de andere helft in de keukenmachine.
Meng de roomkaas, de room en de gepureerde makreel met een garde goed door elkaar.
Halveer de paprika, ontdoe hem van pitjes en zaadlijsten, was hem, dep hem droog en hak hem met de gepelde sjalotjes heel fijn.
Was het bieslook, sla het droog en snijd het klein.
Houd 1 eetlepel bieslook en 1 eetlepel paprikablokjes apart voor de garnering.
Roer de overige paprika, het bieslook en de sjalotjes door de makreelmousse. Breng de mousse stevig op smaak met peper, paprikapoeder, citroensap en eventueel wat zout. Roer er de fijngemaakte makreel door.
Verdeel de makreelmousse over eenpersoonsvormpjes en laat die in minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
Bestrooi de mousse voor het serveren met het bieslook en de achtergehouden stukjes paprika.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:

  • cholesterolverlagend dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230