Mosselterrine

Ingrediënten:

  • 800 g mosselen, 300 g schelvis
  • 20 cl room
  • 4 eieren
  • 200 g spinazie
  • snuifje saffraan, olijfolie en koffielepeltje rode paprika

 

Mosselen kuisen en op het vuur laten openen. Mosselen uit de schelp halen. Kookvocht zeven en bewaren. Spinazie blancheren in gezouten kokend water, afgieten, droog deppen en grof snijden. Oven verwarmen op 180°. In de keukenrobot de schelvis pureren daarna de geklopte eieren, het kookvocht van de mosselen, room, paprika, zout en peper toe voegen. Maal tot een fijn mengsel. Mengsel mengen met de mosselen, de spinazie en een snuifje saffraan.
Terrinevorm insmeren met olie. Daarna het mengsel in de vorm gieten. De bovenkant van het mengsel effen strijken. Terrine plaatsen in een hoge schotel, terrineschotel voor 2/3den onder water zetten. Gedurende 45 minuten laten garen in de oven. Laten afkoelen en terrine uit de vorm halen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je de room vervangt door een light room of room op basis van soya. Bij een cholesterolverlagend dieet mag je maximum één maal per 14 dagen mosselen eten.

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230