Oesterzwammensoep

Ingrediënten:

  • 500 g oesterzwammen
  • 2 uien
  • 1,5 l water
  • 1 vetarm groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • peper
  • een scheut light room
  • 2 takjes tijm en een laurierblad
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • fijngesneden peterselie en bieslook

 

​Borstel de oesterzwammen af (of verwijder het vuil met keukenrol) en snijd ze in fijne reepjes. Fruit de gepelde, fijngesneden uien en de gehakte knoflook in hete olijfolie. Leg de tijm en het laurierblad ertussen. Voeg de oesterzwammen toe. Roer goed gedurende 5 minuten. Giet het water erbij met het bouillonblokje. Breng op smaak met wat peper. Laat 20 minuten sudderen. Haal er 8 eetlepels  oesterzwammen uit zonder vocht. Haal de tijm en laurier eruit. Voeg de scheut light room toe en mix tot een glad soepje. Verdeel de soep over de borden. Decoreer elk bord met 2 eetlepels oesterzwammen, wat fijngesneden peterselie en bieslook.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:

  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet: indien je zoutarme bouillon of maximum 1 bouillonblokje voor 2 liter water gebruikt.
  • diabetesdieet 
     

     

    kcal per portie
    65
    g KH
    2,7
    KH ruilwaarde
    Te verwaarlozen
     

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230