Pangasiusfilet en venkel in papillot

Ingrediënten:

  • 8 pangasiusfilets
  • 500 gr venkel
  • sap ½ citroen
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 1 dl olijfolie
  • 1 klp mosterd
  • 1/3 verse bieslook fijngesnipperd
  • peper en zout

 

Maak de venkel schoon, snijd in kleine stukken en kook in licht gezouten water 5 min.
Maak een sausje van het citroensap, de olijfolie, de mosterd, de sjalot en de bieslook. Kruid dit mengsel met peper en zout volgens smaak.
Neem 4 vellen aluminiumfolie en verdeel er stukken licht voorgekookte venkel over. Leg op de venkel 2 stukken pangasiusfilets en besprenkel met het olijfoliemengsel.
Plooi de aluminiumfolie goed dicht en laat 30 min. gaar worden op de barbecue.
Geef er een stukje gegrild brood bij.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
  • zoutarm dieet (indien zout weggelaten wordt en de mosterd vervangen wordt door een zoutarme mosterd)
  • vezelrijk dieet
 
Kcal per portie
277
g KH
3,4
KH ruilwaarde
Te verwaarlozen
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230