Paprikasalade met kiwi

Ingrediënten salade

  • 600 g rode paprika
  • 6 kiwi's
  • 16 blaadjes citroenmelisse

 

Ingrediënten dressing

  • 5 g verse gemberwortel
  • 125 ml gevogeltefond
  • 1 kleine rode spaanse peper
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels rode bessenazijn
  • zout
  • 4 eetlepels sesamolie
  • ¼ theelepel rijstmeel

 

​Schil de gemberwortel, hak hem heel fijn en laat hem met de fond 3 minuten koken.

Was de spaanse peper, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd hem in fijne reepjes. Pel de sjalotjes, snipper ze fijn en doe ze met de peper bij de fond.

Voeg de honing, de azijn, het zout en de olie toe, klop alles goed door elkaar en laat de fond nog eens 2 minuten koken. Roer twee eetlepels koud water door het rijstmeel, klop het papje met de garde door de fond, laat het geheel nog heel even koken en neem de pan van het vuur. Laat de fond afkoelen.

Was de paprika's, snijd ze doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd de paprika's in flinke repen.

Was en schil de kiwi's en snijd ze in plakjes. Meng de paprika en de kiwi door de dressing. Versier met citroenmelisse.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230