Pastasalade met kalkoen, zongedroogde tomaten en champignons

Ingrediënten:

  • 400 g gebakken kalkoenborstfilet
  • 200 g volkoren spirelli
  • 1 klein bakje champignons
  • 1 zakje gemengde sla
  • zongedroogde tomaten in marinade
  • verse basilicum
  • zonnebloemolie
  • balsamicoazijn
  • peper

 

Kook de spirelli gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Reinig de champignons. Snij ze in reepjes en bak ze in 3 eetlepels zonnebloemolie. Blijf roeren tot ze gaar zijn. Kruid ze met een snuifje peper en laat ze afkoelen.
Snij intussen de gebakken en afgekoelde kalkoenborstfilet in reepjes. Meng ze onder de champignons en voeg 4 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels balsamicoazijn toe.
Meng de gemengde salade met de afgekoelde spirelli, de champignons en de kalkoenreepjes. Versier met stukjes zongedroogde tomaten en fijngesneden basilicum.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • vermageringsdieet
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • zoutarm dieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
514
g KH
37,7
KH ruilwaarde
3
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230