Perziksorbet

Ingrediënten:

  • 500 g perziken op eigen nat (uit blik)
  • 250 g magere platte kaas
  • 1 citroen
  • zoetstof
  • citroenmelisse

 

Mix de perziken samen met het sap van de citroen en de platte kaas. Breng op smaak met het zoetmiddel. Doe het mengsel in een koudebestendig bakje en laat stijf worden in de diepvriezer. Klop het mengsel weer op na ongeveer 1 uur en laat opnieuw invriezen. Zet de sorbet 30 minuten in de koelkast voor het opdienen. Garneer met enkele blaadjes citroenmelisse.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
 
kcal per portie
100
g KH
18,4
KH ruilwaarde
1,5

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230