Pompoensoep met koriander

Ingrediënten:

  • 700 g geschilde pompoen in blokjes gesneden
  • 2 uien
  • 200 g fijngesneden groenten uit de diepvries
  • 2 knoflokteentjes
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 aardappel, geschild en in stukken gesneden
  • peper
  • 1 liter plantaardige bouillon of magere bouillon
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 blaadje laurier, 2 takjes tijm en een bosje peterselie
  • een bosje verse koriander
  • olijfolie

Voeg de olijfolie in de pan en bak de fijngesneden uien. Voeg nog voor ze bruin zijn de fijngesneden diepvriesgroenten, de gember, de laurier en tijm toe. Roer goed en giet er de liter bouillon bij. Kruid met wat peper. Laat 20 minuten garen op een zacht vuurtje. Voeg geperste knoflook toe en laat nog een paar minuutjes verder koken al roerend. Haal de laurier en tijm eruit en mix de groenten fijn. Voeg de melk toe, roer goed. Schep de soep in soepkommen en versier met fijngesnipperde blaadjes koriander.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:

  • cholesterolverlagend dieet
  • zoutarm (mits je een zoutarme bouillon of een half bouillonblokje gebruikt op 1 liter water en geen extra zout toevoegt)
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230