Provençaalse vis in papillot

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 g visfilet (vers of diepvries)
  • 150 g champignons
  • 3 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibaar bakken en braden
  • peper, dille (eventueel zout of viskruiden)

 

​Was de visfilets en verdeel in tweeën. Maak de groenten schoon. Snij de champignons in schijfjes. Snij de tomaten in 8 stukken en ontpit. Hak het sjalotje en het knoflook zeer fijn. Neem 2 stukken aluminiumfolie, verdeel de vetstof en leg er vervolgens de vis op. Verdeel de groenten over de vis, voeg er peper en kruiden bij en sluit de folie in de vorm van papillotten. Leg de plakjes in een voorverwarmde oven bij 200°C en laat de vis in ca. 25 minuten gaar worden.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet: indien je het zout en/of viskruiden weglaat of vervangt door een dieetzout
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
215
g KH
7,2
KH ruilwaarde
0,5
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230