Knolselderijsoep

Ingrediënten:

  • 750 g knolselderij
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 soeplepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml magere room
  • bieslook
  • peper en eventueel een beetje zout

 

Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Besprenkel die met citroensap, om te voorkomen dat ze bruin worden en braad ze aan in de helft van de olijfolie. Bestrooi ze met bloem en voeg al omscheppend de wijn en 1 l water bij. Het mengsel 20' laten koken en de bereiding in de mixer doen.
Snijd tijdens het koken van de knolselder, de bleekselderij in dunne stukjes. Braad deze aan in de rest van de olijfolie en voeg 1/4 l water toe. Laat het geheel 20' koken en voeg het bij de soep. Voeg de iets opgeklopte room, de geknipte bieslook en de witte peper toe. Indien nodig lichtjes op smaak brengen met wat zout.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230