Spaghetti met verse tomaten en scampi

Ingrediënten:

  • 350 g ongekookte spaghetti
  • 4 trostomaten
  • 400 g scampi
  • 1 dl witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • peper en zout

 

Pel de tomaten en snijd ze in dobbelsteentjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie en hak de peterselie fijn. Snijd de teentjes look in twee.
Verwarm de olijfolie met de look in een pan. Voeg er de scampi bij en laat 2 minuten bakken. Overgiet met de wijn en laat 1 minuutje koken.
Breng in een grote pot een ruime hoeveelheid water aan de kook. Haal de scampi uit de pan, maar laat de baksappen erin. Laat de baksappen op een hevig vuur 1 minuut inkoken. Verwijder de look.
Pel de scampi en doe ze terug in de pan. Voeg zout toe als het water kookt en dompel er de spaghetti in. Laat gaar koken.
Verwarm de scampi 5 minuten voor het uitlekken van de spaghetti en voeg de tomatenblokjes toe. Laat 3 minuten op een hevig vuur bakken. Laat de pasta uitlekken, overgiet die met de saus en dien op.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet: indien je de pasta vervangt door volkoren pasta.

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230