Struisvogel met witloof

Ingrediënten:

  • 600g struisvogelfilet
  • 500g oesterzwammen
  • 1 rode ui
  • 4 stukken witloof
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels rode porto
  • 2 eetlepels ontvette kippenbouillon
  • 100ml light room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peterselie
  • tabasco
  • zwarte peperbolletjes

 

Snij de struisvogelfilet in blokjes. Snij de oesterzwammen en het witloof in reepjes. Snij de ui in grove stukken en snipper de knoflook fijn.
Verhit de olijolie in een roerbakpan of een wok en bak de struisvogel al roerend bruin. Kruid met peper. Haal het vlees uit de wok en hou het warm onder de aluminiumfolie.
Roerbak nu de ui en voeg de oasterzwammen en het witloof toe. Laat 5 minuten al roerend gaar worden. Voeg de porto, de kippenbouillon en de ketchup toe en schep goed om. Laat 2 minuten goed doorwarmen. Roer de light room onder de saus en breng op smaak met tabasco en peper.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230