Tajine van vis

Ingrediënten (2 personen):

  • 300 gr victoriabaarsfilet of andere stevige visfilet
  • 1 grote  aardappel of 2 kleine aardappelen
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • paprikapoeder
  • zwarte peper
  • komijn
  • saffraan
  • citroensap
  • olijfolie
  • zout
  • 1 tomaat

 

Meng het citroensap met de verschillende kruiden.
Snij de aardappel in zeer dunne schijfjes.
Kruid de vis en de aardappel met dit kruidenmengsel.
Laat dit intrekken. Leg de aardappelen onder in de tajine en de vis erbovenop.
Giet er olijfolie overheen en versier met tomaten schijfjes. Doe er een half glas water bij.
Laat dit gerecht ongeveer een half uur sudderen.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
354
g KH
17,3
KH ruilwaarde
1,5

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230