Venkelsalade met olijven

Ingrediënten:

  • 500 g venkelknollen
  • het sap van 1 citroen
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 g groene en zwarte olijven
  • 100 g parmaham
  • 16 blaadjes basilicum
  • 2 lente-uitjes
  • 100 g parmezaanse kaas aan een stuk

 

Maak de venkelknollen schoon en verwijder de stelen. Snijd de knollen in vieren, was ze en snijd ze in dunne reepjes. Besprenkel ze met citroensap, strooi er zout en peper over en meng de olie erdoor.

Ontpit de olijven en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de Parmaham in dunne reepjes en doe ze met de olijven bij de venkelsalade. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Was de basilicum en dep het droog met keukenpapier. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringen. Schep de salade op borden, strooi de lente uitjes eromheen, rasp de Parmezaanse kaas erboven en garneer het geheel met de basilicumblaadjes.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet: indien je de kaas vervangt door een magere kaas
  • vezelrijk dieet
 
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230