Zalm met paprika-tomatencoulis

Ingredïënten:

  • 4 zalmfilets
  • 2 geperste knoflookteentjes
  • 4 el citroensap
  • 4 kl olijfolie
  • 3 takjes verse tijm

Saus:

  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 6 kl light room of sojaroom
  • peper en zout

 

Maak een marinade van de uitgeperste knoflookteentjes, het citroensap en de olijfolie. Leg de zalmfilets in een platte schaal. Giet er de marinade over en leg er de verse tijm op en onder. Laat 2 tot 3 uur marineren.
Snijd de paprika en de tomaten in blokjes, stoof deze en mix ze daarna zeer fijn. Kruid met peper en zout en werk af met de room.
Leg de zalmfilets op een aluminiumschaal, breng op smaak met peper en zout en laat 4 min. garen aan elke kant.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet (indien het zout wordt weggelaten)
  • vezelrijk dieet
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
310
g KH
8
KH ruilwaarde
0,5

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230