Avocadosoep

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 150 ml lichte room of sojaroom
  • 650 ml koude kippenbouillon
  • enkele druppels tabasco
  • zout, peper
  • 1/2 in blokjes gesneden avocado en vers gehakt bieslook voor de garnering

 

​Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees samen met het citroensap, de knoflook en de room in een mengbeker of keukenmachine.
Vermeng dit mengsel met de bouillon en breng het geheel op smaak met tabasco en peper en zout.
Giet de soep in een kom en bedek de kom met plastiekfolie om te voorkomen dat de soep verkleurt. Laat de soep voor het opdienen ten minste 1 uur afkoelen.  Garneer de soep met de blokjes avocado en het vers gehakt bieslook.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230