Kaasdessert

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ei
  • 1 ½ blaadje gelatine
  • 125 g magere kwark
  • 100 g vers fruit
  • ½ eetlepel magere of halfvolle melk
  • suiker of kunstmatig zoetmiddel

 

Week de gelatine in ruim koud water. Maak de melk warm. Knijp de gelatine goed uit en los op in de hete melk. Witte kaas, eidooier en suiker of zoetmiddel mengen. Opgeloste gelatine onder roeren. Voorzichtig stijfgeklopt eiwit onderscheppen. Fruit verdelen over 2 schoteltjes en hierop het kaasmengsel gieten. Laten opstijven in de koelkast.

Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:

  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet
  • zoutarm dieet
  • diabetesdieet 
  
kcal per portie
103
g KH
9,3
KH ruilwaarde
0,5

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230

Online advies

De Webnanny geeft gratis opvoedingsadvies via e-mail.