Kaastaart

Ingrediënten: 

  • 500 g magere platte kaas
  • 1 ei
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 doosje ananas (eventueel op eigen nat)
  • 1 doos zandkoekjes of petit beurres
  • 10 à 12 schepjes zoetmiddel

 

Beboter een bakvorm die men kan openen en verbrijzel hierin de zandkoekjes. Maak een mengsel van de platte kaas, eidooier, stijfgeklopt eiwit en zoetstof of suiker. Week ondertussen de gelatine in koud water. Warm het sap van de ananas op met de uitgeperste gelatine en voeg dit bij het mengsel. Giet het deeg in de bakvorm, doe er de stukjes anans onder en laat een viertal uren opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de vorm en garneer met fruit.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vermageringsdieet: indien je weinig droge koekjes gebruikt
  • diabetesdieet: indien je weinig droge koekjes gebruikt
 
Kcal per portie
293
g KH
40,2
KH ruilwaarde
3,5

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230