Luchtige cake

Ingrediënten:

  • 50 g geconfijt fruit in stukjes
  • 150 g viergranenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 g soja bakken en braden
  • 140 g ultrafijne griessuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • bloemsuiker om te bestrooien

 

Week het geconfijt fruit in een bodempje water. Strijk een springvorm van 20 cm diameter in met soja bakken en braden. Bedek de bodem met bakpapier en strooi wat bloem op de rand. Zeef de bloem met het bakpoeder. Klop en soja bakken en braden met de suiker en de vanillesuiker tot een romige massa. Klop er de eieren één voor één onder en voeg telkens 1 eetlepel van de gezeefde bloem toe. Spatel er dan de rest van de bloem en het uitgelekte geconfijt fruit door. Stort het beslag in de vorm en bak de cake gedurende 40 à 45 min. In een voorverwarmde oven van 175°C. Even laten rusten, ontvormen en afkoelen. Bestrooi met bloemsuiker.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230