Penne met tonijn

Ingrediënten (6 personen):

  • 500g verse tonijnfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gele paprika, 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 450g pasta (penne)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 takjes munt
  • 2 theelepels citroenschil

 

Hak de blaadjes van de munt grof en schep ze met de citroenschil en een eetlepel olijfolie even om in een schaaltje. Wrijf de tonijn in met dit mengsel en leg de vis vervolgens in de koelkast.
Snijd de paprika en de ui in reepjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de paprika en de ui 3 minuten op een hoog vuur. Voeg dan de balsamicoazijn toe en breng de groenten op smaak met zout en peper. Kook de pasta ‘al dente’ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en schep het groentenmengsel erdoorheen.
Bak de tonijn ongeveer 2 minuten per kant. Snijd de vis in plakken.
Verdeel de pasta over de borden en leg daarop een paar plakken tonijn. Druppel nog een beetje balsamicoazijn over de tonijn.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet: indien je de pasta vervangt door een volkoren pasta
  • zoutarm dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230