Perencake (eivrij)

Ingrediënten

  • 150g bloem
  • 150g boter
  • 150g kristalsuiker
  • 5 eetlepels eivervanger (verkrijgbaar in een dieetwinkel of apotheek)
  • 10 eetlepels water
  • 2 peren (kunnen ook vervangen worden door appels)
  • snuifje zout

 

De oven voorverwarmen tot 200°C. De eivervanger in 10 eetlepels water oplossen. In een kom de zachte boter, de suiker en de eivervanger met een klopper tot een homogene massa verwerken. De gezeefde bloem en het zout toevoegen. De peren wassen, schillen en klokhuis verwijderen, ze in kleine blokjes snijden en daarna aan het deeg toevoegen. Het mengsel in een beboterde bakvorm gieten en in de oven zetten. De cake ongeveer 30 minuten laten bakken. Met een puntig mes in de cake steken om de gaarheid te controleren. De cake is goed gebakken als het mes er min of meer droog uitkomt.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • eivrij dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230