Rundskookvlees met wortelen

Wie kent nog de “boelie” van vroeger? Velen waren verlekkerd op dit rundskookvlees, klaargemaakt met wortelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 600g runderschenkel
  • 1 preistengel
  • 1 tak selder
  • 1 grote ajuin
  • 2 kleine sjalotten
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blokje kruidenbouillon

 

Kook de runderschenkel ongeveer 35 minuten in de snelkookpan met de fijngesneden prei, ajuin en selder. (In een gewone kookpot duurt het wel langer vooraleer het vlees gaar is: minstens 1,5 uur.) Snij de wortelen in kleine rondjes. Stoof ze met 2 fijngesneden sjalotten. Voeg de wortelen, de laurier en de tijm bij de runderschenkel en laat alles nog even koken tot de groenten gaar zijn.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • zoutarm dieet: indien je het bouillonblokje vervangt door een zoutarm blokje.

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230