Salade van broccoli en hazelnoten

Ingrediënten:

  • 500g broccoli
  • 200ml groentebouillon
  • 100g hazelnoten
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel hazelnotenolie
  • 1 eetlepel sherry-azijn
  • zout en peper uit de molen

 

 

Hak de hazelnoten grof. Was de broccoli en snijd het dikste gedeelte van de stronken eraf. De rest in kleine stukjes en roosjes snijden. Rooster de hazelnootstukjes in een droge pan op middelhoog vuur onder voortdurend roeren goudbruin. Neem de hazelnoten uit de pan. Doe de groentebouillon in de pan, breng aan de kook, doe er dan de broccoliroosjes en stukjes bij. Laat ze op laag vuur 3-5 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Doe de broccoli in een vergiet, dan laten uitlekken en afkoelen. Meng de yoghurt met de olie, de azijn en de geroosterde hazelnoten. Roer de stukjes broccoli erdoor. Met peper en zout op smaak brengen. Serveren met wit brood.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230