Vis met pesto

Ingrediënten:

  • 4 zwaardvissteaks (150g voor elk)
  • 1kg kerstomaatjes
  • 3 bakjes rucolasla (90g)
  • 6 eetlepels olie
  • 1 eetlepel pesto
  • 4 koffielepels citroensap

 

Maak een dressing van de pesto, het citroensap en een derde van de olie. Knip de rucola met de schaar in grove stukken en halveer de kerstomaatjes. Bak de vis in een pan met de resterende olie; maximum 5 minuutjes, anders wordt hij te taai. Verdeel 1 eetlepel dressing op de borden, daarop de rucola en tot slot de vis. Overgiet met de rest van de dressing. Garneer met de tomaatjes en dien op met ciabatta.
 
 Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230