Zalm met tomaat, ui en dille

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets van 100g
  • 4 trostomaten
  • 1 grote ui
  • 100g volkoren brood
  • een scheutje olijfolie
  • verse dille
  • peper

 

Verwarm de oven voor op 240°. Leg de tomaten even in heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Halveer ze en haal de pitjes eruit. Snijd ze in kleine stukjes. Pel de ui en hak deze fijn. Hak ook het brood en de dille fijn. Meng de stukjes tomaat met de fijngehakte ui, de helft van de broodkruimels en wat peper door elkaar. Leg de zalmfilets in een ovenvaste schaal en bedek ze met dit tomaatmengsel. Roer dan de andere helft van de broodkruimels met de fijngehakte dille en de olijfolie door elkaar. Giet dit mengsel als bovenste laagje op de zalmfilets en laat de zalm gaar worden gedurende ongeveer 20 minuten in de oven.
 
Volgens de webdiëtiste is dit recept geschikt voor:
  • cholesterolverlagend dieet
  • vezelrijk dieet
  • zoutarm dieet: indien je zoutarm brood gebruikt
  • diabetesdieet
 
Kcal per portie
347
g KH
14,5
KH ruilwaarde
1
 

Geïnteresseerd in gezonde nieuwtjes?

In onze nieuwsbrieven
over gezondheid, rugklachten of diabetes vind je alles.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230