Yum Runner

​Met onze mobile game Yum Runner leren kinderen spelenderwijs de voordelen van gezonde voeding en beweging ontdekken.​

 

Serious game helpt kinderen op weg naar gezonde voeding

Het aantal kinderen en jongeren met overgewicht stijgt de laatste decennia zorgwekkend. Iets wat we als ziekenfonds willen veranderen. Maar ...

  • Hoe kan je kinderen, zonder ze te betuttelen, gezonde voeding leren eten?

  • Hoe bereik je kinderen die alsmaar minder klassieke media gebruiken?

  • Hoe zorg je ervoor dat een gezondheidsboodschap effect heeft?

Yum-Runner-logo

Met deze vragen in het achterhoofd is ons ziekenfonds actief op zoek gegaan naar nieuwe vormen van gezondheidspromotie. Het digitale tijdperk biedt hierbij een waaier aan mogelijkheden. Zo ontwikkelden we een gratis 'serious game' Yum Runner die kinderen spelenderwijs de voordelen van gezonde voeding leert ontdekken. De game maakt deel uit van de campagne Lekker normaal. Die wil duidelijk maken dat gezond koken en eten geen moeilijke wetenschap hoeft te zijn. Ook met weinig tijd en normale voedingsmiddelen kan je perfect gezond eten.

Game in strijd tegen overgewicht

Het lijkt een paradox. Gezonder eten door te gamen. Wat blijkt echter, kinderen bereik je het best in hun eigen leefwereld. Gaming is bij hen niet meer weg te denken. Bovendien is de Yum Runner niet zomaar een videospelletje. De serious game is wetenschappelijk onderbouwd en gebruikt de kracht van gametechnologie om gezond gedrag te bevorderen. Een uitstekende digitale leertool die zijn effect heeft bewezen.

Leer spelenderwijs met Yum Runner

Yum Runner leert kinderen:

  • gezonde voedingskeuzes te maken

  • welke voedingsmiddelen gezonder zijn dan andere

  • welke voedingsmiddelen meer energie geven

  • nieuwe voedingsmiddelen kennen.

Hoe speel je Yum Runner?

Bij Yum Runner moet je obstakels ontwijken door te springen of te schuiven. Onderweg kom je gezonde én ongezonde voedingswaren tegen. Hoe gezonder je eet en drinkt, hoe beter je loopt, springt en hindernissen overwint. Bovendien verdien je meer sterren en punten als je voor gezonde voeding kiest. Met die punten kan je dan je figuurtje met leuke accessoires personaliseren.

Download Yum Runner gratis in de App Store of Google Play Store en ontdek hoe verrassend het spel is! Surf naar www.yumrunner.be voor meer informatie.

Ook voor scholen

Onze jeugddienst JOETZ creëerde aan de hand van Yum Runner een educatief pakket en een workshop voor leerkrachten en begeleiders van kinderen van de 1ste graad lager onderwijs. Leerkrachten kunnen een expert in de klas halen om de workshop te geven of zelf met het pakket aan de slag gaan.

Meer info.​​​​​​

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230