Gezondheidsvakanties

Ons ziekenfonds gelooft in het principe van ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Daarom werken we samen met Fontana, de Nederlandse reisspecialist in gezondheidsreizen.​​​​​​​

 

Ontdek alle gezondheidsvakanties

 ​
Fontanareizen geven je gezondheid een stevige boost. Afhankelijk van de bestemming en het programma ligt de focus op het verminderen van je gezondheidsklachten of op preventie door een gezondere leefstijl.
 
Fontana heeft bestemmingen in heel Europa: Kroatië, Slovenië, Duitsland, Montenegro, Tunesië ...  Voor elk wat wils!
 
Iedere reis wordt begeleid door een team van professionals, artsen en therapeuten in gerenommeerde, officieel erkende kuuroorden.

Je kan kiezen tussen 2 soorten reizen:

1) Gezondheidsreizen

Deze reizen zijn specifiek bedoeld voor mensen met een aandoening of ziekte. Een Fontanareis zal je niet genezen,  het doel is wél je gezondheidsklachten te verminderen, je lichaam beter te laten functioneren en je zelfredzaamheid te vergroten.

Deze reizen beginnen altijd met een onderzoek door een medisch specialist. Op basis daarvan bepaalt hij een behandeling op jouw maat. De arts houdt toezicht tijdens het kuren en zal het programma tussentijds aanpassen als dat nodig is.

Enkele voorbeelden:

  • kuurprogramma voor rugklachten: je rugpijn vermindert, je maakt je rugspieren sterker en je leert hoe je rugproblemen kan voorkomen.
  • anti-agingkuur: helpt om typische ouderdomsverschijnselen, zoals minder spierkracht, gewrichtsslijtage of brozere botten te verminderen.
  • kuur voor luchtwegproblemen: mensen met astma, luchtwegallergieën of stevige rokers kunnen hun luchtwegen een opknapbeurt geven.

2) Lifestylereizen

Heb je vaak last van stress? Beweeg je te weinig? Heb je verkeerde eet- en drinkgewoontes? Tijdens deze reizen kan je daar wat aan veranderen. Je gaat actief aan de slag en krijgt intensieve begeleiding van diëtisten, lifestylecoaches, sportinstructeurs en therapeuten.

Enkele voorbeelden:

  • antistresskuur: op korte tijd ben je verlost van stress en burn-outklachten.
  • yoga- en welnesskuur: je maakt je lichaam soepel en fit.
  • detoxkuur: je zuivert gifstoffen uit je lichaam.

Tijdens een Fontana gezondheidsreis ben je ook echt op vakantie. De kuuroorden zijn gelegen aan zee, in de heuvels of in de bossen. Je kan er wandelen, met de fiets de omgeving verkennen of meegaan op excursie. Na de dagelijkse kuurbehandeling kan je relaxeren in de wellnessfaciliteiten. En dat klinkt als … vakantie!

Hoeveel korting krijg je?

Als lid van ons ziekenfonds krijg je:
 
  • € 50 korting, bij gezondheidsvakanties vanaf € 500
  • € 100 korting, bij gezondheidsvakanties vanaf € 1000
  • € 150 korting, bij gezondheidsvakanties vanaf € 1500
  • € 200 korting, bij gezondheidsvakanties vanaf € 2000 

Hoe kan je boeken?

Neem contact met Fontana:
 

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230