Mondzorgpas

De mondzorgpas is ontwikkeld zodat je gemakkelijk een overzicht kan houden over je tandartsbezoek. In deze online toepassing kan je:

  • gemakkelijk en snel controleren of je dit jaar al naar de tandarts geweest bent
  • nagaan welke tandzorg je in het verleden gekregen hebt.

 

​Wat is het voordeel van de mondzorgpas?

Sinds 1 juli 2016 is het mondzorgtraject van start gegaan. Dat betekent dat je minstens een keer per jaar op controle moet bij de tandarts. Doe je dat niet, dan betaal je later meer uit eigen zak. Hoeveel meer hangt af van het type tandzorg dat je nodig hebt. Dit geldt niet voor kinderen onder de 18 jaar, hun tandartsbezoek wordt immers volledig terugbetaald.

Ga dus elk jaar naar de tandarts en gebruik de mondzorgpas om het overzicht te bewaren.

Meer informatie over het mondzorgtraject

Waar vind je de mondzorgpas?

De mondzorgpas maakt deel uit van het internetloket, of e-mut. Via jouw dossier kan je jouw ziekenfondszaken gemakkelijk beheren zonder naar een kantoor te komen, te telefoneren of te mailen. Op een eerste scherm is meteen te zien of je in orde bent met je jaarlijks tandartsbezoek. Onder het tabblad ‘Mijn gezondheidspaspoorten’ vind je de mondzorgpas terug waar je de meer gedetailleerde gegevens kan raadplegen.

Ga naar je e-mut.

Wat als je je tandartsbezoek niet in je mondzorgpas ziet?

In je online mondzorgpas vind je het overzicht van de tandartsbezoeken waarvoor ons ziekenfonds een getuigschrift heeft gekregen. Ben je bij de tandarts geweest, maar heb je je attest nog niet aan ons ziekenfonds bezorgd? Doe dit dan snel, dan passen wij onze gegevens aan en is je mondzorgpas up-to-date.

 

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230