Ben je in orde met het ziekenfonds?

​Kijk na of je in orde bent met de verplichte en de aanvullende verzekering. Zo heb je recht op een terugbetaling voor je verblijf in je ziekenhuis én geniet je volop van alle ledenvoordelen van ons ziekenfonds. Heb je een hospitalisatieverzekering? Informeer je dan vooraf over de voorwaarden.

Verplicht

Wat is de verplichte ziekteverzekering?

Iedereen die in België woont of werkt, is verplicht om zich aan te sluiten bij een ziekenfonds. Zo heb je recht op de tegemoetkomingen van de verplichte ziekteverzekering:
 
  • Je krijgt een terugbetaling voor veel medische kosten.
  • Je krijgt een uitkering als je niet kan gaan werken door ziekte, ongeval of zwangerschap.

Belangrijk voor je ziekenhuisfactuur

Als je naar het ziekenhuis gaat, dan krijg je alleen een factuur voor het deel van de kosten dat je zelf moet betalen. Het grootste deel van de kosten voor je opname en verblijf betaalt ons ziekenfonds rechtstreeks aan het ziekenhuis.
 
Je hebt er dus alle belang bij om in orde te zijn met je wettelijke bijdrage. Zo niet, dan moet je alle kosten zelf betalen.
 

Ben jij in orde met de ziekteverzekering?

Niet zeker of je in orde bent met de verplichte ziekteverzekering?

Aanvullend

Wat is de aanvullende verzekering?

De verplichte ziekteverzekering is enorm belangrijk. Maar ziekenfondsen doen meer dan je doktersbezoek terugbetalen en je uitkering storten als je ziek bent.

Ons ziekenfonds geeft jou tal van extra terugbetalingen, voordelen en diensten op jouw maat. Zo geven we bijvoorbeeld een extra tegemoetkoming voor brillen en lenzen, erkende vaccins, anticonceptie, je lidgeld bij de sportclub …

Om recht te hebben op die extra ledenvoordelen, betaal je als titularis (de houder van het lidboekje) een ledenbijdrage.
 

Ben jij in orde met je ledenbijdrage?

Niet zeker of je in orde bent met je ledenbijdrage?

Hospitalisatie

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Om nóg beter beschermd te zijn tegen hoge ziekenhuiskosten, kan je een hospitalisatieverzekering nemen bij ons ziekenfonds. Een hospitalisatieverzekering is niet verplicht. Je betaalt er een extra premie voor.

Vóór je naar het ziekenhuis gaat

  • Heb je een hospitalisatieverzekering?
    Kijk dan in je contract na waarvoor je wel en niet verzekerd bent en of er een wachttijd is. Bekijk ook tot welk percentage je verzekering eventuele supplementen terugbetaalt. Doe dat vóór je naar het ziekenhuis gaat, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je bent niet verplicht om aan het ziekenhuis of de arts te zeggen dat je een hospitalisatieverzekering hebt.
  • Heb je geen hospitalisatieverzekering?
    Je kan (maar je bent niet verplicht) aan het ziekenhuis zeggen dat je geen hospitalisatieverzekering hebt. Misschien houdt je arts hier wel rekening mee. 

KliniPlan en KliniPlanPlus

Meer weten over KliniPlan en KliniPlanPlus, de hospitalisatieverzekeringen van ons ziekenfonds? Bekijk de premies, terugbetalingen en voorwaarden.

Heb jij een hospitalisatieverzekering?

Niet zeker of je een hospitalisatieverzekering hebt bij ons ziekenfonds? Of weet je niet of je de wachttijd al doorlopen hebt? Laat je gegevens achter en wij kijken het voor je na.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230