Hulp nodig na je verblijf in het ziekenhuis?

​Denk vóór je naar het ziekenhuis gaat na over welke zorg je ná je verblijf nodig hebt. Organiseer je zorg zoveel mogelijk op voorhand. Zo is alles tijdig geregeld en kan je je volop concentreren op je herstel.

 

Welke hulp heb jij nodig?

Weet je niet goed wat voor hulp je precies nodig hebt? Deze personen en diensten maken je wegwijs in het zorgaanbod:
 
  • Bij ons ziekenfonds vind je alle diensten onder één dak. Wij denken samen met jou na welke hulp je na je opname kan gebruiken. Meld ons je opname.
  • Bespreek je opname met je huisarts of de behandelende arts in het ziekenhuis. Lees onze tips om te praten met je dokter.
  • Met vragen tijdens je opname kan je terecht bij de Sociale dienst van het ziekenhuis.

Hulpmiddelen

Een ziekenhuisbed, toiletstoel, rolstoel, steunkousen of krukken nodig? In onze medische shop kan je hulpmiddelen en medisch materiaal kopen of huren tegen een voordelige prijs.
 

Revalidatie

Kinesitherapie

Afhankelijk van je situatie, kan je kinesitherapie volgen in het ziekenhuis, bij de kinesist, bij je thuis of in een zorgcentrum. In alle gevallen heb je een voorschrift nodig van een arts.
 

Logopedie

Je kan een beroep doen op logopedie als je problemen hebt met je taal, spraak, gehoor en/of met slikken.
 

Herstelcentrum

In een herstelcentrum krijg je aangepaste zorg in een rustige omgeving. Precies wat je nodig hebt om te revalideren na je ziekenhuisopname.
 

Revalidatie per aandoening

 

Bednet: ziek thuis, live bij de les

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit. Bednet is gratis voor je gezin en voor de school.
 
Meer info op www.bednet.be.

Thuisverpleging

Wil je dat er iemand langskomt om je wonden te verzorgen, zalf aan te brengen, inspuitingen te geven of je medicatie klaar te zetten? Of heb je hulp nodig bij je incontinentieproblemen, diabetesbehandeling, sondevoeding of chemo? Onze thuisverpleegkundigen staan voor je klaar.
 

Gezinszorg

Heb je hulp nodig bij je persoonlijke verzorging (toilet, haarverzorging, nagelverzorging) of in het huishouden (wassen en strijken, boodschappen doen, maaltijden bereiden, licht onderhoud van de woning)? Onze gezinshulp komt bij jou aan huis.
 

Poetshulp

Heb je (tijdelijk) moeilijkheden om je woning te onderhouden? Onze poetshulp helpt je in het huishouden. Wekelijks of tweewekelijks, aan jou de keuze.
 

Zorg en opvang

Heb je graag wat gezelschap van een oppashulp? Heb je nood aan dag- of nachtopvang of een kortverblijf?
 

Woningaanpassingen

Een ergotherapeut komt langs bij je thuis en geeft je advies bij je woningaanpassing. Het gaat om aanpassingen zoals een handgreep, verhoogd toilet, douchestoel, traplift, verbreding van de deuren …
 

Vervoer

Ziekenvervoer

Moet je naar het ziekenhuis voor een dringende opname of is de ingreep al langer gepland? De kostprijs voor je vervoer naar het ziekenhuis verschilt.
 

Vervoer voor personen die minder mobiel zijn

Ben je wat moeilijker te been? Dan brengen onze vrijwillige chauffeurs je naar je afspraak.
 

Voordelig openbaar vervoer

Onder bepaalde voorwaarden heb je recht op kortingen of gratis vervoer bij De Lijn, NMBS, MIVB en TEC.
 

Mantelzorgers

Steunpunt Mantelzorg ondersteunt jou

Zorg jij voor een dierbaar persoon die door ziekte, ouderdom of handicap hulp nodig heeft? Dan ben je een mantelzorger. Wij ondersteunen mantelzorgers en zorggebruikers.
 

Behoud het overzicht over de mantelzorg

Als mantelzorger is het soms moeilijk om alles geregeld te krijgen. Gelukkig zijn er tools die je daarbij helpen. Beheer je mantelzorgagenda en deel hem met andere mantelzorgers, online of in een app.
 
De app Nettie is getest en goedgekeurd door onze leden. Test Nettie zelf.

Aan het werk tijdens je arbeidsongeschiktheid?

Wil je tijdens je arbeidsongeschiktheid een activiteit uitoefenen, zoals een re-integratietraject, deeltijdse werkhervatting of vrijwilligerswerk? Dat kan! Neem vooraf contact op met de adviserend geneesheer van ons ziekenfonds.
 

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230