Menopauzeconsulente

De menopauze heeft een invloed op vele organen, zoals de botten, de vaatwanden, de urogenitale slijmvliezen, huid, haar…. En daar komen nog klachten bij zoals warmte-opwellingen, nachtelijk zweten, slapeloosheid, stemmingswisselingen, tintelingen in handen en voeten, geheugenstoornissen en concentratieproblemen…. Problemen waar heel wat vrouwen mee te kampen krijgen. Deze klachten kunnen zowel opduiken in een natuurlijke overgang als bij een artificiële menopauze na het verwijderen van de eierstokken in een kankerbehandeling.

 

Terugbetaling consultaties

Bond Moyson wil de vrouwen met klachten ondersteunen in een moeilijke periode. Daarom kan men beroep doen op de diensten van een menopauzeconsulente.
 
Tijdens de consultaties – normaal volstaan 3 consultaties – bekijkt de consulente je persoonlijke situatie van dichtbij, om vervolgens een behandelingsplan op maat op te stellen. Je klachten worden in kaart gebracht en er wordt gezocht naar oplossingen voor de meest hevige. De consulente besteedt ook aandacht aan een gezonde leefstijl in functie van andere aandoeningen die kunnen ontstaan door het wegvallen van de oestrogenen.
 
Een consultatie kost normaal 30 euro. Maar als lid van Bond Moyson betaal je zelf per consultatie slechts 2 euro (het remgeld). En dit voor maximaal 3 consultaties. De rest wordt door het ziekenfonds betaald.
 
Voor een afspraak bel je naar het nummer 056 230 230 (optie 2) en dit tussen 9 en 12 uur of tussen 13 en 16 uur.
 
Consultaties gaan door in de fit&wel-punten van Bond Moyson én het BM-kantoor van Tielt. 

Meer info over menopauze

We hebben alvast een pak nuttige info over menopauze op onze website gezet. Je leest ze hier.

Contacteer ons

Bond Moyson Thuiszorg

President Kennedypark 4
8500 Kortrijk

056 230 230 (optie 2)