Getuigschrift arts

​​Ons ziekenfonds betaalt je doktersbezoek terug op basis van het getuigschrift dat je arts jou meegeeft.​​​​​​​​​​​​​​

Wat is het getuigschrift?

Het getuigschrift voor verstrekte hulp ​is het briefje dat je van je dokter meekrijgt en waarop hij alle gegevens noteert van de raadpleging of het huisbezoek.

Op basis van dit getuigschrift betaalt ons ziekenfonds jouw doktersbezoek terug.

Geldigheid getuigschrift

Een getuigschrift is twee jaar geldig. Vind je een getuigschrift terug van een doktersbezoek vier jaar geleden, dan wordt dit niet meer terugbetaald door ons ziekenfonds.

Om precies te zijn: er wordt terugbetaald tot het einde van de maand, twee jaar na datum waarin de zorg werd verricht. Een uitzondering op deze termijn van terugbetaling kan worden voorzien indien is aangetoond dat het getuigschrift om reden van overmacht niet tijdig aan het ziekenfonds werd bezorgd.

Getuigschrift kwijt

Als de getuigschriften onderweg verloren zijn geraakt, hoef je je geen zorgen te maken: je bent je tegemoetkoming niet kwijt. Je moet dan aan je zorgverstrekker vragen om een duplicaat van het origineel te schrijven.

Dit mag geen problemen opleveren, aangezien het om een dubbel gaat, en je arts daarop niet extra wordt belast. Op het getuigschrift moet hij wel duidelijk vermelden dat het om een duplicaat gaat.

Nadien bezorg je dit attest aan je ziekenfonds, waar je een verklaring omtrent het gebruik van dit duplicaat moet ondertekenen.

Voorbeeld

​Op het getuigschrift van je zorgverstrekker staat alle informatie om je terugbetaling bij ons ziekenfonds op te zoeken. 

A: De datum waarop de prestatie plaatsvond. 

B: De nomenclatuurcode van de medische prestatie. 

C: De nomenclatuurcode van eventuele bijkomende prestaties.

D: Informatie over het remgeld: "ja" (je hebt het remgeld betaald), "nee" (je hebt geen remgeld betaald) of het werkelijk betaalde bedrag (inclusief het remgeld).

E: Het ontvangstbewijs met het totale bedrag dat je hebt betaald.

E-attest

​Vanaf 1 januari 2018 krijg je bij sommige huisartsen niet langer een papieren getuigschrift. Deze artsen werken met het e-attest of het digitale doktersbriefje. Hierdoor hoef jij niet meer naar een kantoor of brievenbus van ons ziekenfonds om je doktersbriefje binnen te brengen.

​Meer informatie over het e-attest.​​​

Waarop moet je letten?

​Let op volgende zaken als je getuigschriften aan Bond Moyson bezorgt

  • Kleef op elk getuigschrift een roze klever. Heb je geen roze klevers meer, bestel ze hier.
  •  Bevestig getuigschriften die samen horen aan elkaar (bijvoorbeeld een getuigschrift van de kinesist en het bijhorende voorschrift van de huisarts).
  • Je moet je getuigschriften niet langer in een omslag steken, ze mogen zo in de Girobus.
  • Spaar je briefjes niet op maar deponeer ze zo vlug mogelijk in de Girobussen van Bond Moyson.
  • Wanneer je verschillende getuigschriften aan ons overmaakt (bijvoorbeeld van de huisarts, de tandarts en de kinesist), dan is het mogelijk dat niet alles in één keer terugbetaald wordt.
  • De uitbetaling van je getuigschriften volgen kan via ons internetloket E-Mut.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230