Tandextracties

Je krijgt een terugbetaling voor het trekken van tanden. De terugbetaling is afhankelijk van je leeftijd en de medische noodzaak.​

 

​Voorwaarden voor terugbetaling

Je krijgt een terugbetaling voor het trekken van melkmolaren, melkhoektanden en blijvende tanden. Op basis van je leeftijd, statuut en medische situatie wordt bepaald of je een volledige of gedeeltelijke terugbetaling krijgt.

 • Ben je jonger dan 18 jaar?
  Dan krijg je een volledige terugbetaling voor tandextracties. Opgelet, voor de extractie van een melksnijtand krijg je geen terugbetaling.
 • Ben je minimaal 18 jaar en maximaal 52 jaar?
  Dan krijg je alleen in bepaalde specifieke medische situaties een terugbetaling.
    • Heb je recht op de verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je een volledige terugbetaling.
    • Heb je geen recht op de verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je een gedeeltelijke terugbetaling.
 • Ben je 53 jaar of ouder?
    • Heb je recht op de verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je een volledige terugbetaling.
    • Heb je geen recht op de verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je een gedeeltelijke terugbetaling.

Hoeveel bedraagt de terugbetaling?

Zoals je hierboven ziet, is er in sommige gevallen een volledige terugbetaling en in andere een gedeeltelijke. Hoeveel je terugbetaald krijgt bij een gedeeltelijke terugbetaling, hangt af van de specifieke behandeling. Neem contact op met ons ziekenfonds als je het exacte bedrag van de terugbetaling in jouw situatie wilt kennen.
 

De vermelde terugbetalingen zijn vaste tarieven, gebaseerd op de kostprijs van geconventioneerde tandartsen. Een niet-geconventioneerde arts kan naast het vaste tarief ook supplementen aanrekenen. Die supplementen worden niet terugbetaald. Vraag dus aan je tandarts of hij geconventioneerd is. Je hebt er alle belang bij.

Ga 1 keer per jaar naar de tandarts

Het mondzorgtraject bepaalt dat je minstens 1 keer per jaar op controle moet bij de tandarts. Doe je dat niet, dan krijg je het jaar nadien een lagere terugbetaling voor bepaalde tandverzorging, zoals tandextracties. Meer info over het mondzorgtraject.

Hoe krijg je een terugbetaling? 

Bezorg het getuigschrift van je tandarts aan ons ziekenfonds. 

Ledenvoordeel

De terugbetaling die we hierboven beschrijven, is de terugbetaling vanuit de verplichte ziekteverzekering. Ons ziekenfonds geeft nog een extra tussenkomst voor leden die tandzorg nodig hebben. Bekijk je voordeel.​

Andere terugbetalingen tandzorg 

Nuttige info 

Deze pagina geeft je standaardbedragen en -procedures. Om de concrete terugbetaling in jouw situatie te kennen, neem je best contact op met ons ziekenfonds.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230