Tandprothese of kunstgebit voor jongeren

​Je krijgt een volledige terugbetaling voor een uitneembare tandprothese tot je 18 jaar.​

 

​Voorwaarden voor terugbetaling

  • Je bent jonger dan 18 jaar en hebt een specifieke medische aandoening.
  • Je tandprothese wordt verzorgd door een geconventioneerde tandarts, tenzij het om een specifieke prothese of specifieke eisen gaat.

Hoeveel bedraagt de terugbetaling? 

Het bedrag van de terugbetaling hangt af van de specifieke ingreep en van de beslissing van de Technisch Tandheelkundige Raad (TTR) van het RIZIV. Neem contact op met ons ziekenfonds als je het exacte bedrag van de terugbetaling in jouw situatie wilt kennen.

De vermelde terugbetalingen zijn vaste tarieven, gebaseerd op de kostprijs van geconventioneerde artsen​. Een niet-geconventioneerde arts kan naast het vaste tarief ook supplementen aanrekenen. Die supplementen worden niet terugbetaald. Vraag dus aan je arts of hij geconventioneerd is. Je hebt er alle belang bij.

Hoe krijg je de terugbetaling?  

  1. Bezorg ons ziekenfonds vóór de plaatsing van de prothese een ingevuld aanvraagformulier 57. Je tandarts vult dit formulier in.
  2. Ons ziekenfonds stuurt de aanvraag door naar de Technisch Tandheelkundige Raad. Na een goedkeuring kan je de prothese laten plaatsen.
  3. Bezorg ons na de plaatsing van de prothese het getuigschrift van de tandarts, het formulier 57 en het akkoord van de TTR.

Vernieuwing van de prothese

Een nieuwe terugbetaling is mogelijk na zeven jaar. In specifieke situaties, zoals bij de groei van het kind, kan deze termijn vervallen.

Ledenvoordeel

De terugbetaling die we hierboven beschrijven, is de terugbetaling vanuit de verplichte ziekteverzekering. Ons ziekenfonds geeft nog een extra tussenkomst voor leden die tandzorg nodig hebben. Bekijk je voordeel.​

Andere terugbetalingen tandzorg

Nuttige info

Deze pagina geeft je standaardbedragen en -procedures. Om de concrete terugbetaling in jouw situatie te kennen, neem je best contact op met ons ziekenfonds.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230