Tandzorg bij volwassenen

Je krijgt een terugbetaling voor tandheelkundige verstrekkingen zoals een mondonderzoek of het vullen van gaatjes.

 

​Voorwaarden voor terugbetaling

  • Je bent ouder dan 18 jaar.

Hoeveel bedraagt de terugbetaling? 

  • Je krijgt een volledige terugbetaling als je recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming.
  • Je krijgt een gedeeltelijke terugbetaling als je geen recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming.

Er is geen standaard tarief dat we hier kunnen weergeven. Er zijn verschillende types van tandzorg en de terugbetaling wordt bepaald door diverse factoren. Neem contact op met ons ziekenfonds als je het exacte bedrag van de terugbetaling in jouw situatie wilt kennen.

De vermelde terugbetalingen zijn vaste tarieven, gebaseerd op de kostprijs van geconventioneerde tandartsen​. Een niet-geconventioneerde arts kan naast het vaste tarief ook supplementen aanrekenen. Die supplementen worden niet terugbetaald. Vraag dus aan je tandarts of hij geconventioneerd is. Je hebt er alle belang bij.

Ga 1 keer per jaar naar de tandarts

Het mondzorgtraject bepaalt dat je minstens 1 keer per jaar op controle moet bij de tandarts. Doe je dat niet, dan krijg je het jaar nadien een lagere terugbetaling voor bepaalde tandverzorging, zoals een gaatje laten vullen. Meer info over het mondzorgtraject.

Hoe krijg ik de terugbetaling? 

Bezorg het getuigschrift van je tandarts aan ons ziekenfonds.

Ledenvoordeel

De terugbetaling die we hierboven beschrijven, is de terugbetaling vanuit de verplichte ziekteverzekering. Ons ziekenfonds geeft nog een extra tussenkomst voor leden die tandzorg nodig hebben. Bekijk je voordeel.​

Andere terugbetalingen tandzorg 

Nuttige info 

Deze pagina geeft je standaardbedragen en -procedures. Om de concrete terugbetaling in jouw situatie te kennen, neem je best contact op met ons ziekenfonds.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230