Tandzorg bij kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren krijgen een volledige terugbetaling van standaard tandverzorging zoals een mondonderzoek of het vullen van gaatjes.​

 

Voorwaarden voor de terugbetaling

  • Je bent jonger dan 18 jaar.

Orthodontische tandzorg (zoals het plaatsen van een beugel) valt niet onder klassieke tandheelkundige verstrekkingen. Hiervoor zijn er andere tarieven.

Hoeveel bedraagt de terugbetaling?

Je krijgt een volledige terugbetaling van alle tandheelkundige zorg, met uitzondering voor het laten trekken (extractie) van een melksnijtand. Daarvoor is geen terugbetaling voorzien.
 

De terugbetaling is een vast tarief, gebaseerd op de kostprijs van geconventioneerde tandartsen​. Een niet-geconventioneerde arts kan naast het vaste tarief ook supplementen aanrekenen. Die supplementen worden niet terugbetaald. Vraag dus aan je tandarts of hij geconventioneerd is. Je hebt er alle belang bij.

Hoe krijg je de terugbetaling?

Bezorg het getuigschrift van je tandarts aan ons ziekenfonds.

Ledenvoordeel

De terugbetaling die we hierboven beschrijven, is de terugbetaling vanuit de verplichte ziekteverzekering. Ons ziekenfonds geeft nog een extra tussenkomst voor leden die tandzorg nodig hebben. Bekijk je voordeel.​

Andere terugbetalingen tandzorg

Nuttige info

 

Deze pagina geeft je standaardbedragen en -procedures. Om de concrete terugbetaling in jouw situatie te kennen, neem je best contact op met ons ziekenfonds.

 

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230