Urgentiesupplement tandzorg

Een tandprobleem komt altijd ongelegen. Soms heb je zoveel pijn dat je niet kan wachten tot je jaarlijkse controle bij de tandarts. Gelukkig kan je voor dringende hulp meestal snel bij de tandarts terecht. Voor zo’n dringende raadpleging of behandeling mag de tandarts een urgentiesupplement aanrekenen.​​

 

De prestaties waarvoor je tandarts een urgentiesupplement mag aanrekenen zijn wettelijk vastgelegd. Het gaat bijvoorbeeld om:

  • dringende raadplegingen

  • bepaalde tandextracties

  • de verwijdering van een abces

  • sommige radiografieën

  • wondhechting bij nabloeding.

Voorwaarden voor terugbetaling

Ons ziekenfonds mag jou het urgentiesupplement alleen terugbetalen als je aan minstens 1 van deze 2 voorwaarden voldoet: 

  • Je vraagt en krijgt de tandzorg ’s nachts (tussen 21 en 8 uur), in het weekend (zaterdag of zondag) of op een wettelijke feest- of brugdag.

  • Je hebt dringende verzorging nodig die je niet kan uitstellen tot de volgende ochtend of werkdag. De tandartspraktijk is op het moment van je verzorging normaal gezien niet open, of de tandartspraktijk is op dat moment van wacht.

Hoeveel bedraagt de terugbetaling?

​​​​

De terugbetaling is een vast tarief, gebaseerd op de kostprijs van geconventioneerde tandartsen. Een niet-geconventioneerde arts kan naast het vaste tarief ook extra supplementen aanrekenen die niet worden terugbetaald. Vraag dus aan je tandarts of hij geconventioneerd is. Je hebt er alle belang bij.

Hoe krijg je een terugbetaling? 

Bezorg het getuigschrift van je tandarts aan ons ziekenfonds.

Andere terugbetalingen tandzorg

Nuttige info


Deze pagina geeft je standaardbedragen en -procedures. Om de concrete terugbetaling in jouw situatie te kennen, neem je het best contact op met ons ziekenfonds.
 ​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230