Orthodontie: ledenvoordeel

​Ons ziekenfonds betaalt vanuit de aanvullende verzekering orthodontische behandelingen terug.

 

​​Hoeveel bedraagt de terugbetaling?

Bond Moyson betaalt je, bovenop de wettelijke tegemoetkoming, nog eens  372 euro terug. Bij bijzondere aandoeningen komt daar nog eens 372 euro bij.

Wie heeft recht op de terugbetaling?

Kinderen en jongeren

Hoe krijg je de terugbetaling?

  1. Je krijgt van de orthodontist het document "Aanvraag om tegemoetkoming voor geneeskundige verzorging voor orthodontische behandeling". Je bezorgt dit, voor de 15e verjaardag van de rechthebbende, aan de adviserend geneesheer van het ziekenfonds. Hij onderzoekt vervolgens het dossier.
  2. Je krijgt van de tandarts een getuigschrift van verstrekte hulp, dat je afgeeft aan je ziekenfonds. Je krijgt een eerste schijf van 186 euro terugbetaald.
  3. Na één jaar behandeling krijg je van Bond Moyson automatisch een document van voortgezette behandeling. Laat dit invullen door de tandarts, bezorg het aan je ziekenfonds en je krijgt de tweede schrijf van 186 euro terugbetaald.
 

Voor bijzondere aandoeningen: vraag de orthodontist of geneesheer-specialist om het aanvraagformulier voor tegemoetkoming bijzondere aandoeningen in te vullen. Bezorg dit aan Bond Moyson en wij storten de tegemoetkoming op je rekening.

Download hier het aanvraagformulier (.pdf)​

Terugbetalingen verplichte ziekteverzekering?

Naast deze extra terugbetaling van Bond Moyson, zijn er ook terugbetalingen voor orthodontie vanuit de verplichte ziekteverzekering. Lees hier meer.​​

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230