Aansluiten bij de zorgkas

 

Iedereen die ouder is dan 25 jaar en in Vlaanderen woont, moet verplicht aansluiten bij een zorgkas. In het jaar dat je 26 wordt, zal onze zorgkas jou een brief sturen met een overschrijvingsformulier. Door de bijdrage te betalen, ben je meteen aangesloten.

Ben je aangesloten bij een andere zorgkas en wil je naar onze zorgkas overstappen?  Dat kan heel eenvoudig via een mutatie. Wij zetten graag voor jou de voordelen van onze zorgkas nog even op een rijtje.

 • Eén dossier
  Omdat je lid bent van ons ziekenfonds, worden je gegevens bijgehouden in één dossier. Ook de zorgkas heeft toegang tot dat dossier. Als uit je dossier blijkt dat je in aanmerking komt voor een maandelijkse tussenkomst uit de zorgkas, verwittigen wij je.
 • Eén aanspreekpunt
  Heb jij je bijdrage dit jaar al betaald? Wanneer heb je recht op een tegemoetkoming? Hoeveel bedraagt die dan? Eén aanspreekpunt voor al je vragen.
 • Geen extra verplaatsing
  Je ziekenfondszaken én je zorgverzekering kan je makkelijk in één keer organiseren. Een snelle rit naar je dichtstbijzijnde ziekenfondskantoor. Je hoeft dus geen extra verplaatsing te doen.
 • Eenvoudig aansluiten
  Aansluiten bij onze zorgkas is heel eenvoudig. Er is geen administratief geregel. Eens je je bijdrage hebt betaald, maken wij je lidmaatschap in orde.
 • Snel overstappen
  Wij organiseren jouw overstap. Je hoeft zelf niets te doen.
 • Ons ziekenfonds kan jouw zorg organiseren
  Zorg nodig? Wij hebben thuiszorgdiensten, diverse zorgcentra … Wij organiseren de hulp die jij nodig hebt. Geen extra telefoontje voor jou. Wij brengen je in contact met de juiste diensten.

Aansluiten bij onze zorgkas?

Dat kan gratis en eenvoudig. Download hier het mutatieformulier, vul het in en bezorg het ondertekend voor 5 december terug aan je lokaal ziekenfonds. Vanaf 1 januari van het volgend jaar ben je lid van onze zorgkas. Of contacteer ons en wij brengen jouw aansluiting in orde.

Om aan te sluiten bij onze zorgkas moet je ook lid zijn van ons ziekenfonds.

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230