Herstelcentrum

​In een herstelcentrum krijg je aangepaste zorg in een rustige omgeving. Perfect voor je revalidatie na een ziekenhuisopname.

Ons aanbod

​In een herstelcentrum krijg je aangepaste zorg in een rustige omgeving. Genieten van de gezonde buitenlucht en de talrijke recreatieve mogelijkheden, terwijl je heerlijk bediend wordt en een beroep kunt doen op uitstekende medische en verplegende zorgen. Dát is pas echt welness en tot rust komen.

Aan jou de keuze

Je kan terecht in twee centra met elk eigen specialisaties. Elk centrum beschikt over ruime, comfortabele kamers met een noodoproepsysteem.

 • De Nieuwe Ceder in Astene (Deinze) staat open voor een gevarieerd publiek. Zowel senioren als jonge gezinnen brengen er tijd door. De ruime recreatieve faciliteiten geven je een ontspannend vakantiegevoel.
 • Duneroze in Wenduine beschikt over een sterk medisch, verzorgend en paramedisch team van medewerkers die 24 op 24 uur voor je klaar staan. Het centrum ligt midden in een groot duinengebied.

Kan jij terecht in een herstelcentrum?

Ja, als je na een heelkundige ingreep, ziekte of ongeval nood hebt aan even tot rust komen. Was je een tijdje opgenomen in het ziekenhuis? Dan kan je in een herstelcentrum terecht voor de verdere verzorging, tot je weer sterk genoeg bent om terug te keren naar je dagelijkse taken.

Er zijn verschillende situaties waarin een herstelkuur nuttig kan zijn:

 • Je hebt een operatie of medische behandeling achter de rug.
 • Je hebt een chronische aandoening of een fysieke beperking.
 • Je moet het rustig aan doen tijdens de zwangerschap of je hebt nood aan bevallingsrust.
 • Je wil je mantelzorger even rust gunnen.
 • Je hebt nood aan hulp en verzorging tussen twee chemokuren.

Voorwaarden

 • De kuur duurt minimaal 7 dagen en maximaal 60 dagen, afhankelijk van de noodzaak, beschikbaarheid en aard van de aandoening.
 • Je hebt recht op 60 dagen herstel per jaar, tenzij in uitzonderlijke medische omstandigheden.  

Prijs en aanvraag

Prijs

De prijs is afhankelijk van het gekozen centrum en de keuze voor een één- of tweepersoonskamer. Een herstelkuur hoeft helemaal niet duur te zijn.

Leden van ons ziekenfonds krijgen een tegemoetkoming van 35 euro per dag. 

Voor meer informatie over de tegemoetkoming: info@bondmoyson.be.

Aanvraag

De aanvraag van een herstelkuur verloopt als volgt:

Download het aanvraagformulier

Download het aanvraagformulier en print het af. Of ga langs in je loket, ook daar kan je het formulier krijgen. Een deel kan je zelf invullen, een ander deel moet ingevuld worden door je behandelend geneesheer.

download formulier (.pdf)

Bezorg het aan het herstelcentrum

Je vult het formulier in en je bezorgt het aan het herstelcentrum. Dat kan met de post of per e-mail, de contactgegevens vind je op het formulier. Enkel bij uitzonderlijke situaties, zoals een dringende opname, neem je contact op met de Dienst Maatschappelijk Werk (DMW).

Je aanvraag wordt onderzocht

De medische directie van ons ziekenfonds onderzoekt de aanvraag en neemt, afhankelijk van de noodzaak van de opname, een beslissing.

Er zijn drie mogelijkheden:

 • Categorie 1: de opname volgt zo snel mogelijk.
 • Categorie 2: niet-dringende opname.
 • Categorie 3: wachtlijst

Je wordt gecontacteerd

Je wordt gecontacteerd door het herstelcentrum waar je kan verblijven. Indien je medische situatie na aanvraag wijzigt of indien de opname dringend wordt, kan de medische directie je in een andere categorie plaatsen.

Adressen

​De Nieuwe Ceder 

Parijsestraat 34
9800 Astene (Deinze)
Tel. 09 381 58 85

Duneroze

Koninklijke baan 90
8420 Wenduine (De Haan)
Tel. 050 433 000
Fax 050 42 98 70

Informatie voor:

Contacteer ons

Bond Moyson West-Vlaanderen

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230

Online advies

Voor al jouw vragen over gezondheid en welzijn.