​Fonkel: omgaan met verlies- en verdrietervaringen

Fonkel is een initiatief van Vrijwilligersorganisatie De Rode Mantel & Voluntas.

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende en vaak verwarrende periode. Heb je praktische vragen na een overlijden, zoek je graag administratieve ondersteuning of gewoon een luisterend oor? Neem gerust contact op met Fonkel, ons nieuw initiatief rond verliesbegeleiding.​

Wie zijn we?

Verliesbegeleiding Fonkel begeleidt de nabestaanden van overledenen.

We bieden jou, samen met ons team van vrijwilligers, rouw en nazorg tijdens deze moeilijke periode. Onder meer met een luisterend oor en door de nodige aandacht te besteden aan de praktische zaken waarmee je te maken kan krijgen. En is het aangewezen, dan zorgen we voor een gepaste doorverwijzing.

Fonkel is een onafhankelijke organisatie, in die zin dat  we niet gebonden zijn aan een vrijzinnig of religieus denkkader. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht sociale status, afkomst of geloofsovertuiging.

Wat doen we?

​Ondersteuning op maat

Fonkel biedt ondersteuning op maat aan. Onze begeleiding wordt afgestemd op jouw noden. Dit kan gaan van ondersteunende gesprekken naar het helpen regelen van praktische zaken tot - indien nodig - het doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp. Onze medewerkers hebben kennis van gespecialiseerde gezondheidszorg en kunnen je indien nodig begeleiden bij het zoeken naar de meest aangewezen hulp.
 
Het moment waarop je contact met ons opneemt hangt af van jouw behoefte. Dat kan zowel in de periode rond het overlijden, maar ook nog lang erna. Hoe de begeleiding verloopt wordt met jou afgesproken. Het kan via e-mail, telefonisch of via huisbezoeken. Afspraken zijn ook mogelijk op één van onze consultatiepunten in de regio’s Brugge, Oostende, Veurne en Diksmuide.

Herdenkingsmomenten

Tweemaal per jaar organiseren we met veel zorg een herdenkingsmoment. Nabestaanden worden (vrijblijvend) uitgenodigd om hieraan deel te nemen.
De viering wordt om het half jaar georganiseerd op een uitnodigende locatie zoals een bos, een park,… In de viering staan serene teksten, natuurbeelden en passende muziek centraal.

Conctacteer ons

​​Heb je vragen? Wil je graag een kennismakingsgesprek?

Neem vrijblijvend contact op met:

Verzorgende worden?

Wil je graag polyvalent verzorgende of zorgkundige worden? Volg een opleiding.

Contacteer ons

Regionaal Dienstencentrum Bond Moyson

President Kennedypark 2
8500 Kortrijk

056 230 230 (optie 2)